Foto de Josep-Lluís NavarroSóc professor de secundària de valencià (o, de manera més altisonant, de llengua i literatura catalanes) des de fa quasi tres dècades, la major part d’elles a l’IES Lluís Vives de València, on he passat per tots els torns, cicles, nivells i cursos, d’abans i d’ara. També hi he estat Cap d’Estudis Nocturn i Diürn, respectivament amb els Equips Directius de Lluís Piqueras (2005 – 2008) i de Carmina Valiente (2008 – 2012); en aquesta última etapa m’hi va tocar viure en primera línia els fets de la Primavera Valenciana…

D’altra banda, la meua principal experiència formativa es va donar en el context del Seminari de Sociologia de València (SSV, 1989 – 2001), dirigit per Lluís V. Aracil, del qual vaig ser coordinador. Arran del que hi vaig aprendre, descobrir i compartir, vaig desenvolupar les meues línies d’investigació, que he exposat en nombrosos tallers, cursos i conferències, i que actualment estan en procés de convergència, dins d’un projecte de crítica i reconstrucció dels estudis sobre el llenguatge. Una d’eixes línies arrencava del Llibre del sisé sentit de Ramon Llull, que vaig editar i estudiar, i a partir del qual oferiré en “Lenguando València” un taller on exposaré la “Teoria lul·liana de la comunicació”, com a alternativa als actuals models llenguatgistes i reduccionistes.

*                                                        *                                                        *                                                        *

Soy profesor de secundaria de valenciano (o, de manera más rimbombante, de lengua y literatura catalanas) desde hace casi tres décadas, la mayor parte de ellas en el IES Lluís Vives de València, donde he pasado por todos los turnos, ciclos, niveles y cursos, de antes y de ahora. También he sido Jefe de Estudios Nocturno y Diurno, respectivamente con los Equipos Directivos de Lluís Piqueras (2005 – 2008) y de Carmina Valiente (2008 – 2012); en esta última etapa me tocó vivir en primera línea los hechos de la Primavera Valenciana…

Por otra parte, mi principal experiencia formativa se dio en el contexto del Seminari de Sociologia de València (SSV, 1989 – 2001), dirigido por Lluís V. Aracil, del cual fui coordinador. A partir de lo que allí aprendí, descubrí y compartí, desarrollé mis líneas de investigación, que he expuesto en numerosos talleres, cursos y conferencias, y que actualmente están en proceso de convergencia, dentro de un proyecto de crítica y reconstrucción de los estudios sobre el lenguaje. Una de esas líneas arrancaba del Llibre del sisé sentit de Ramon Llull, que edité y estudié, y a partir del cual ofreceré en “Lenguando València” un taller donde expondré la “Teoría luliana de la comunicación”, como alternativa a los actuales modelos lenguajistas y reduccionistas.

Échale un ojo al taller que imparte pulsando aquí 😉

Leave a Reply